Concerten september 2022 t/m mei 2023

Hieronder ziet u het overzicht van de zondagmiddag concerten

Locatie: Othellozaal schouwburg Het Park in Hoorn

Aanvang: 11.30 uur

 • 18 september 2022

  Dudok Quartet
  Tsjaikovski & Sjostakovitsj

  Het Amsterdamse Dudok Quartet, genoemd naar architect Willem Dudok, heeft een breed repertoire dat 5 eeuwen muziek bestrijkt en is bezig om een indrukwekkende internationale carrière op te bouwen. De concerten van het strijkkwartet krijgen zonder uitzondering lovende recensies.

  “Blistering technique and musicianship” – The Courier

  In Het Park opent het Dudok Quartet het kamermuziekseizoen van de Concertstichting Johan Messchaert met prachtige strijkkwartetten, waaronder eigen arrangementen van Tsjaikovski’s De Seizoenen en Sjostakovitsj’ preludes op.34.

 • 16 oktober 2022

  Trio Rodin
  Trio Rodin vanuit Spanje nu in Het Park

  Het jonge Trio Rodin komt uit Spanje maar de leden studeerden onder andere enige tijd in Nederland. Het trio bestaat uit violist Carles Puig, celliste Esther García en pianist Jorge Mengotti en was in die samenstelling finalist op verschillende internationale muziekconcoursen.

  Trio Rodin richt zich op het presenteren van grote werken uit de kamermuziekliteratuur. In 2017 kregen ze de ‘Gold Medal’ en de ‘TOP 3’ in ‘The Global Music Awards’ voor hun album debuut, een album vol muziek van Enrique Granados. Voor het concert in Het Park staat het programma nog niet vast, maar er zal zeker Spaanse muziek te horen zijn.

 • 13 november 2022

  Larissa Groeneveld
  Wie is er bang voor moderne muziek?

  Het kunnen beroeren…. het in het hart kunnen raken…. het aan je lippen doen kluisteren….ademloos en naar adem snakkend…. De internationaal zeer gerenommeerde celliste Larissa Groeneveld die bekend staat om haar gevoelige, lyrische spel, komt naar Hoorn. Zij speelt een verrassend en divers programma met muziek uit de 19de, 20ste en 21ste eeuw.

  “Deze wonderbaarlijke artieste was onvergelijkbaar in haar houding, haar innerlijke kracht, haar prachtig beheerste spanning en haar aangeboren gevoel voor ware poëzie.” – Le Figaro

 • 8 januari 2023

  La Sfera Armoniosa & Johannette Zomer
  Monteverdi en zijn tijdgenoten

  De geniale Claudio Monteverdi was een dwarse componist in zijn tijd maar werd al snel erkend als groot componist. Zijn muziek markeert de zeer bijzondere overgang tussen Renaissance en barok met muziek vol temperament en geraffineerde lyriek.

  Bij ensemble La Sfera Armoniosa en sterzangeres Johannette Zomer is deze muziek in uitstekende handen. Beiden behoren zij tot de topspecialisten in het barokrepertoire. Opus Klassiek schreef “Mike Fentross is one of the best theorbo players in the world” en Opera Nederland “Bij Johannette Zomer is emotie en esthetiek gegarandeerd.”

 • 12 februari 2023

  Lars Wouter vd Oudenweijer, Timora Rosler & Hans Eijsackers
  Beethoven, Brahms en Zemlinsky

  De unieke en prachtige bezetting van klarinet, cello en piano heeft vele componisten geïnspireerd. Verheugd presenteert de St. Johan Messchaert een concert van drie gelauwerde topmuzikanten met inmiddels glansrijke carrières: Lars Wouters van den Oudenweijer (klarinet), Timora Rosler (cello) en Hans Eijsackers (piano).

  In Het Park brengen zij een schitterend en doordacht programma, met een klarinettrio van Brahms, een Trio van de jonge Beethoven en ook Zemlinsky, wiens Trio werd geprezen door Brahms. Dit concert vol lyriek en onvolprezen muzikaliteit wilt u niet missen!

 • 16 april 2023

  Daniel van der Hoeven
  Diaghilev inspirator Daniel van der Hoeven speelt Bach, Prokofjev en Ravel

  Daniel van der hoeven is een gevierd pianist die internationaal faam geniet en met prijzen wordt overladen. Zo won hij bijvoorbeeld de eerste prijs van het Internationaal Bach Concours in Würzburg. Onlangs verscheen zijn derde album ’Immersed’, die met lovende recensies werd ontvangen.

  De Volkskrant – “Van der Hoeven speelt met de vanzelfsprekendheid van de slag van een gezond hart”

  In Hoorn zal hij een gevarieerd programma brengen, waar Bach natuurlijk niet kan ontbreken. Ook zal hij bekende balletmuziek op piano ten gehore brengen, waaronder stukken uit Prokofiev’s Romeo en Julia en La Valse van Maurice Ravel.

 • 7 mei 2023

  Anastasia Feruleva & Frank van de Laar
  Beethoven!

  Anastasia Feruleva wordt geprezen als een van de meest getalenteerde en veelbelovende cellisten van haar generatie. Al vanaf jonge leeftijd concerteert ze wereldwijd en won prijzen van verschillende concoursen, waaronder de 1e prijs van het Nationaal Cello Biënnale Concours 2016 in Amsterdam.

  “Overtuigende, gepassioneerde en meeslepende interpretaties” – Frankfurter Zeitung

  Ze treedt op met pianist Frank van de Laar – ook internationaal geroemd en onderscheiden. In Het Park zal het gedistingeerde duo werken van Beethoven ten gehore brengen, waaronder een aantal prachtige sonates en een selectie variaties. Niet te missen dus!

Wijzigingen voorbehouden (08/2022)

Nog meer klassieke muziek…

Hieronder vindt u een overzicht van nog meer klassieke concerten in Nederland:

De klassieke muziekagenda van Nederland

De Bachmuziek agenda van Nederland