Foto: Ronald Knapp

Charlotte Haesen, zang

Tobalita String Quartet
Giles Francis, viool
Evelien Jaspers, viool
Odile Torenbeek, altviool
Anjali Tanna, cello


Datum: 20 september 2020
Tijd: 11.30 uur


Programma:

‘Frans repertoire’ (klassiekers)
Barbara Gainsbourg, Jacques Brel
Edith Piaf en Charlotte Haesen (eigen werk)

Halverwege het concert is er een korte pauze van 5-10 minuten.


Biografie:

Café des Chansons bezorgt bij jong en oud kippenvel!

De unieke combinatie van Charlotte Haesen en het Tobalita String Quartet brengt schitterend Frans repertoire, vol klassiekers van Barbara Gainsbourg, Brel en Piaf in eigenzinnige interpretaties, maar ook eigen werk van Charlotte Haesen passeert de revue.

Het samenspel tussen de jazz zangeres Charlotte en het klassiek strijkkwartet Tobalita klinkt homogeen en het sprankelt. Als twee danspartners van verschillende disciplines vliegen ze van chansons naar chansons met zekere onbevangenheid.

Een enorme hausse aan enthousiaste reacties kwam na het optreden bij een tv-uitzending Podium Witteman waar bleek dat Café des Chansons niet langer een publiek geheim mocht blijven.

Het NRC werd overrompeld door de ‘prachtig intieme en authentieke performance’ op festival Wonderfeel. En dan hebben we het nog niet eens over Het Parool dat hun laatste twee CD’s ‘Café des Chansons’ (eigen beheer) en ‘Du bout des yeux’ (Challenge Records) met vijf sterren bekroonde!  In oktober 2019 zal hun derde album ‘Perles de pluie’ uitkomen op Challenge Classics.

Voor meer informatie: www.cafedeschansons.eu

Voor het bestellen van toegangskaarten: www.hetpark.nl


Video fragmenten: