Foto: Inge Bruinsma

Ramon van Engelenhoven, piano


In verband met het verbod vanuit de overheid op evenementen op locaties waar meer dan honderd mensen komen, zullen t/m 6 april voorstellingen in Het Park NIET doorgaan.
Hieronder valt ook het concert van Ramon van Engelenhoven op zondag 22 maart.

We weten nog niet tot hoelang deze situatie gaat duren en of dit concert naar een andere datum wordt verplaatst. Zodra hierover meer bekend is dan laten wij u dit weten.


Programma

Frédéric Chopin (1810-1849)Polonaise-Fantaisie in As opus 61

Maurice Ravel (1875-1937)Gaspard de la Nuit

  • Ondine
  • Le Gibet
  • Scarbo

Pjotr Iljitsj Tsjajkovski (1840-1893)Dumka in c opus 59

Sergei Prokofjev (1891-1953)Sonate nr. 6 in A opus 82

  • Allegro moderato
  • Allegretto
  • Tempo di valzer lentissimo
  • Vivace

Biografie

Ramon van Engelenhoven (1995) sloot in 2017 zijn Bachelor Piano aan het Conservatorium van Amsterdam af met het hoogst haalbare cijfer (een “10”) en studeert daar momenteel verder in de Master-opleiding bij Frank Peters en Jan Wijn. Hij begon op zesjarige leeftijd met pianospelen en volgde zijn eerste lessen bij Henri Struiwig in Hoorn. Zijn verdere vooropleiding volgde hij in 2004 bij Marlies van Gent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en van 2005 tot 2013 bij Eric Noya in Hoorn. Hij heeft masterclasses gevolgd bij gerenommeerde musici als Alexander Gavrylyuk, Boris Berman, Pierre-Laurent Aimard, Paul Badura-Skoda, Jacques Rouvier, Leslie Howard, Ronald Brautigam, Igor Roma, Enrico Pace, Alexandre Tharaud, Ronan O’Hora, Andrea Bonatta, en Mikhail Voskresensky.

Vanaf jonge leeftijd heeft hij prijzen gewonnen op verscheidene concoursen, waaronder de eerste prijs bij het Internationaal Steinway Pianoconcours (2012), eerste prijs bij het Prinses Christina Concours (2013) en de eerste prijs bij de Lions European Music Competition (2013). In 2015 won Ramon de Grand Finale van het Young Pianist Foundation Concours. Bovendien ontving hij daar als allereerste laureaat de ‘Grand Prix Youri Egorov’, een prijs die alleen wordt toegekend als de winnaar een talent is van internationale potentie. Dankzij deze prijs heeft hij in 2017 gesoleerd met het Mariinsky orkest o.l.v. Valery Gergiev in Sint Petersburg in het Vijfde pianoconcert van Prokofiev. In 2018 nam hij voor ‘AVROTROS Klassiek Presenteert!’ een CD op met werken van Chopin, Liszt, Skrjabin, Debussy en Poulenc. Tevens is hij één van de finalisten van ‘Dutch Classical Talent’ voor seizoen 19/20, waarvoor hij een tour langs vooraanstaande Nederlandse concertpodia zal maken.

Ramon is zeer regelmatig te horen op de verschillende Nederlandse concertpodia, waaronder Tivoli Vredenburg, Muziekgebouw Eindhoven en het Concertgebouw in Amsterdam, waar hij o.a. in 2017 met sopraan Laetitia Gerards ‘La Voix Humaine’ van Poulenc uitvoerde. Ook is hij vaak te gast bij diverse radioprogramma’s op Radio 4. In 2016 soleerde hij met het Noord-Nederlands Orkest en met de Real Filharmonía de Galicia in Santiago de Compostella. Bovendien mocht hij in dat jaar een concert geven in de Old Academy of Music, het oude appartement van Franz Liszt in Budapest. In 2018 soleerde hij na gewonnen audities met Aidan Mikdad en het Symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam o.l.v. Matthew Rowe

Voor meer informatie: www.ramonvanengelenhoven.nl


Video fragment