W_Eik_en_LindeEnsemble Eik en Linde, diverse bezettingen

Dit concert wordt georganiseerd i.v.m. 400 jaar Kaap Hoorn.

KH_typo_logo_goud_FC
Dit concert is mede mogelijk gemaakt door de
Rabobank_logo


Locatie: Schouwburg Het Park
Datum: 31 januari 2016
Tijd: 11.30 uur


Programma

Pietro Locatelli (1695-1764) – Sinfonia in f klein

Henrico Albicastro (ca.1660-ca.1730) – Concerto a 4 in c kl.t. Op. 7 nr. 4

Antonio Vivaldi(1678-1741) – Concerto grosso no.2 in a klein voor twee violen, strijkers en b.c.

Pieter Hellendaal (1721-1799) – Concerto Grosso Op.3 Nr.1 in gkl.t.

Pietro Locatelli (1695-1764) – Uit op.2 Concerto nr.6 in Es groot ‘Il pianto d’Arianna’

Arcangelo Corelli (1653-1713) – Concerto Grosso no.4 op.6 in D groot


Biografie

Het ensemble Eik en Linde werd opgericht in 2000 in de bovenzaal van het gelijknamige café in de Amsterdamse Plantagebuurt. Het bestaat uit musici die elkaar gevonden hebben in hun liefde voor de barokmuziek en hun streven deze uit te voeren op een manier die zoveel mogelijk recht doet aan de bronnen. Zij spelen op oude instrumenten of kopieën daarvan. Sinds 2003 is Franc Polman artistiek leider en concertmeester.

De belangrijkste activiteit is het organiseren van eigen projecten. In deze projecten liet
Eik en Linde zich het laatste decennium inspireren door twee programmalijnen: ‘Amsterdam, muzikale navel van Europa ‘ en ‘De Europeaan Haydn’.

In de toekomst houdt Eik en Linde deze programmalijnen in principe vast, maar wordt ook contact gelegd met andere kunstvormen. Dit seizoen werd in ‘Ach, dass ich Wasseres gnug hätte’ de Duitse dichtkunst uit het begin van de 20e eeuw verbonden met de 18e eeuwse Duitse toonkunst. Programma’s met beeldende kunst zitten in de pen.

In het najaar van 2016 hopen wij in samenwerking met opera Animous de opera ‘La Scala di Seta’ van Rossini te brengen. De voorbereidingen hiervoor zijn dit voorjaar gestart! Ook is Eik en Linde gevraagd om 2015 ‘Barokopera Amsterdam’ te begeleiden in een productie rond het honderdjarig bestaan van de Haagse Schouwburg. Naast al deze activiteiten begeleidt het ensemble ook koren.

Eik en Linde streeft er naar verbinding te leggen met de jeugd door muziekscholen en jongeren bij haar projecten te betrekken. Voorts wil zij naast concerten in Amsterdam ook op treden in kleinere plaatsen, waar een ensemble van dergelijke omvang niet vaak te horen is. Het repertoire van het ensemble komt het best tot zijn recht in karakteristieke kerkjes en kastelen.

Daarnaast was Eik en Linde de initiator van een nieuwe concertserie in Amsterdam Noord in de Nieuwendammerkerk. Als slot van het eerste jaar (2014) werd er twee succesvolle theatrale voorstellingen van de eerste drie Weihnachtscantates van J.S. Bach gegeven.

Voor meer informatie: www.eiklinde.nl


Videofragment


(Bron: YouTube)