W_Ysaye_TrioRada Ovcharova, viool
Emlyn Stam, altviool
Willem Stam, cello

Met medewerking van:
Felicia van den End, fluit


Locatie: Lutherse Kerk
Datum: 1 november 2014
Tijd: 20.15 uur


Programma

A. Vivaldi (1678-1741) – Concerto ‘Il Cardellino’, bewerking Felicia van den End

 • Allegro
 • Cantabile
 • Allegro

W.A. Mozart (1756-1791) – Fluitkwartet in A gr.

 • Andante
 • Menuetto
 • Rondeau: Allegretto grazioso

Paul Ben Haim (1897-1984) – Serenade voor fluitkwartet

 • Con moto moderato, quasi alegretto
 • Tranquillamente improvisando
 • Andantino commodo e cantabile

M. Reger (1873-1916) – Serenade voor fluit, viool, altviool op.141a

 • Vivace
 • Larghetto
 • Presto

F. Devienne (1759-1803) – fluitkwartet op.66 in G gr.

 • Allegro
 • Adagio
 • Rondo

W_Felicia_van_den_End
Na de positieve ontvangst van hun optredens door heel Nederland presenteren fluitiste Felicia van den End en het Ysaÿe Trio een nieuw programma met een bewerking van het beroemde fluitconcert “Il Cardellino” van Vivaldi en een onbekend meesterwerk van de romantische Israëlische componist Paul Ben Haim.
Fluitkwartetten van Devienne en Mozart vertegenwoordigen enige van de beste stukken uit het 18e eeuws fluitkwartet repertoire.
De Serenade van Max Reger combineert laatromantisch gevoel met de helderheid en vorm van de klassieke periode.


Biografie

Ysaÿe Trio

Het Ysaÿe Trio, opgericht in 2006, bestaande uit Rada Ovcharova (viool) Emlyn Stam (altviool) en Willem Stam (cello) treedt regelmatig op bij vooraanstaande podia en festivals in zowel binnen als buitenland. Het trio was te horen in De Doelen (Rotterdam), Vredenburg (Utrecht), Muziekgebouw aan ’t IJ (Amsterdam) en de Dr Anton Philipszaal (Den Haag) en bij festivals waaronder het Grachtenfestival, Festival Classique, het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht en het Varna Summer Festival. Het Ysaÿe Trio speelde verdere concerten in Duitsland, Zweden, Engeland en Bulgarije. Het trio heeft ook vele opnames voor radio en televisie gemaakt en verscheen onder anderen in het programma ‘Vrije Geluiden’.
Het trio is ook vaak te horen met diverse gastmusici waaronder pianiste Hanna Shybayeva, fluitiste Felicia van den End, hoboïste Pauline Oostenrijk, klarinettist Charles Neidich en cellist Dimitri Ferschtman.
Het Ysaÿe Trio heeft kamermuziekmasterclasses gevolgd bij Eberhard Felz, Arnold Steinhardt, Valentin Erben, Hatto Beyerle, Istvan Parkanyi en Vladimir Mendelssohn.

Voor meer informatie: www.ysayetrio.com

Felicia van den End

Van den End begon op haar tiende met fluitspelen en binnen twee jaar werd ze al aangenomen voor de Jong Talentklas van het Utrechts Conservatorium, waar ze nog altijd studeert bij Abbie de Quant. Ze begon te spelen in het Domstad Jeugd Orkest. In 2005/2006 studeerde zij in Parijs aan het Conservatoire national supérieur de musique et de danse de Paris bij Pierre-Yves Artaud. Daarnaast volgt ze masterclasses bij de Franse fluitist Patrick Gallois in de Accademia Musicale Chigiana in Siena en bij Philippe Bernold in Nice.

Van den End geeft regelmatig concerten in binnen- en buitenland. Zo heeft ze in 2002 een concert tournee door Japan gemaakt. Als soliste trad ze op met onder andere het Antonio Lucio Kamerorkest, het Noord-Hollands Symfonie orkest, Camerata Amsterdam en het Nederlands Kamer orkest, waarmee ze in de grote zaal van het Concertgebouw in Amsterdam speelde. In 2005 speelde Van den End in het Gustav Mahler Jugend Orchester en het Gustav Mahler Academy Orchestra. En in 2006 was zij te horen in het Nationaal Jeugd Orkest.

Van den End behaalde in 1997 en in 1998 de 1e prijs bij het Nationaal Fluitconcours. In oktober 2002 deed ze een tournee door Japan. In 2003 won zij de 1e prijs bij het nationaal concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en werd ze ‘Jong Muziektalent van het jaar’. In datzelfde jaar won ze ook de 1e prijs bij het Prinses Christina Concours. Dat leverde haar onder andere een optreden op in de Carnegie Hall in New York. Verder won ze dat jaar ook de 1e prijs bij het internationale fluitconcours Jeunesses Musicales in Boekarest en kreeg ze de Essent Music Award voor jong talent. In 2009 won ze de Elisabeth Evertsprijs.

Voor meer informatie: www.feliciavandenend.com


Videofragmenten

(Bron: YouTube)

Geef een reactie