W_Fraticelli_MöllerJohannes Möller & Laura Fraticelli spelen op Martinez gitaren, model ‘Jorge Godoy III’


Locatie: Lutherse Kerk
Datum: 2 april 2016
Tijd: 20.15 uur


Programma

Johann Kaspar Mertz (1806-1856)

  • Ich Denke Dein
  • Unruhe
  • Ständchen

Justo T. Morales (1877-1953) – Argentina (Milonga)

Federico Spreafico – A ti solita! (Habanera)

Julio S. Sagreras (1879-1942) – Tango

Johannes Möller – Five Chinese Impressions

  • 镜花水月 ‘Moon and flower reflected in water’
  • 春风化雨 ‘Gentle spring rains and breeze’
  • 落英缤纷 ‘Flower petals perpetually moving in the air’
  • 昙花一现 ‘The nocturnally blossoming dessert flower’
  • 昙花一现 ‘Grains at harvest is the farmer joy’

Johann Kaspar Mertz (1806-1856)

  • Wasserfahr am Taunsee
  • Tarantella

Johannes Möller – Shenandoah-Fantasy

Johannes Möller & Laura Fraticelli – The Night Flame


Biografie

Duo Möller-Fraticelli

“Een unieke fusie van Zweedse perfectie en Argentijnse passie”

De Zweedse gitarist Johannes Möller de Argentijnse gitariste Laura Fraticelli vormen samen een prachtig duo. Ze zijn allebei bijzonder getalenteerd en weten hun gevoel op een schitterende wijze uit te drukken in de muziek. Juist deze interpretatie in combinatie met hun sympathieke
en charismatische podiumuitstraling maakt dat een gezamenlijk concert tot een onvergetelijke belevenis wordt. Een avontuurlijke reis met nieuwe muzikale vergezichten.

Johannes Möller

De Zweedse gitarist en componist Johannes Möller veroverde zijn publiek wereldwijd met zijn charismatische en bezielde optredens. Sinds zijn eerste openbare concerten op 13-jarige leeftijd, staat de teller nu op meer dan 500 concerten wereldwijd en omspannen Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika. In 2010 won Johannes Möller de eerste prijs in de prestigieuze GFA (Guitar Foundation of America) Concert artist Competition die door vele gezaghebbenden wordt beschouwd als het belangrijkste en meest prestigieuze gitaarconcours ter wereld. Als gevolg van deze prijs staat er in 2011/12 een uitgebreide concerttour van 60 concerten onder het Naxos label geprogrammeerd in de Verenigde Staten, Canada, Zuid-Amerika, Mexico, China, inclusief een debuut in de Weill Recital Hall van Carnegy Hall, New York.

Voor meer informatie: www.johannesmoller.com/

Laura Fraticelli

Geboren en getogen in Buenos Aires, Argentinië, wilde Laura Fraticelli al op zeer jonge leeftijd muzikant worden. Ze werd aangetrokken tot de gitaar, één van de nationale instrumenten in haar land. Ze studeerde gitaar aan het Conservatorio Alberto Ginastera in Buenos Aires en later
bij Eduardo Fernández. De liefde voor muziek gaf haar de moed te emigreren naar Europa, waar ze haar studie voortzette bij Carlos Bonell aan het Royal College of Music in Londen. Later werd ze toegelaten tot de prestigieuze klas van de vermaarde hoofdvakdocent gitaar Zoran Dukic aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Als solist en lid van diverse kamermuziekensembles treedt ze nu regelmatig op in heel Europa, Noord-en Zuid-Amerika. Laura wordt in het bijzonder geprezen om haar prachtige toon en gepassioneerde interpretaties.


Videofragment


(Bron: YouTube)