Maria Milstein, viool
Hanna Shybayeva, piano


Locatie: Schouwburg Het Park
Datum: 10 januari 2016
Tijd: 11.30 uur


Programma

Erich Wolfgang Korngold (1897-1957) – Suite uit ‘Much Ado About Nothing’ opus 11 (toneelmuziek William Shakespeare)

Maurice Ravel (1875-1937) – Sonate in G:

  • Allegretto
  • Blues – Moderato
  • Perpetuum mobile – Allegro

Claude Debussy (1862-1918) – Sonate in g

  • Allegro vivo
  • Intermède – Fantasque et léger
  • Finale – Très animé

Richard Strauss (1864-1949) – Sonate in Es opus 18

  • Allegro ma non troppo
  • Improvisation – Andante cantabile
  • Finale – Andante-Allegro

Biografie

Maria Milstein werd in 1985 geboren in Moskou in een muzikaal gezin en volgde lessen bij vermaarde pedagogen zoals Pavel Vernikov, Ilya Grubert en David Takeno. Zij studeert momenteel in de Muziekkapel Koningin Elisabeth bij Augustin Dumay. Maria is prijswinnares van belangrijke internationale concoursen als soliste en met haar Van Baerle Trio. Maria soleert met o.a. het Nationale Orkest van België, het Brussels Philharmonic, het Koninlijke Kamerorkest van Wallonië, Musica Viva Orkest en Amsterdam Sinfonietta. Zij heeft in het afgelopen seizoen Saint-Saëns solowerken met het Filharmonisch Orkest van Luik voor Zig-Zag Territoires opgenomen. Maria bespeelt een viool van Jean-Baptiste Vuillaume (1860).

Voor meer informatie: www.mariamilstein.com

Hanna Shybayeva werd in 1979 geboren in een familie van musici en begon haar pianostudie op zesjarige leeftijd. In de loop der jaren won zij vele prijzen op internationale concoursen en had zij een druk schema met muziekfestivals, solo-recitals en optredens met orkesten in Europa, Rusland, en de VS waaronder het Philharmonisch Orkest van Belarus, het Noord-Ossetia Philharmonisch Orkest, het Philharmonisch Orkest van Belgrado, het Kammerorchester Lünen, het Philharmonisch Orkest van Dortmund, het Minnesota Symphony Orchestra (VS) en Kamerorkest “Amici della Musica” (België).
Aldus had zij het voorrecht te kunnen werken met dirigenten zoals Yuri Ziryuk, Gennadi Provatorov, Joachim Simon, Angel Shurev, Moshe Atzmon, Marc Russell-Smith, Yaron Traub, Lygia O’Riordan, Kevin Edusei, Hans Leenders en Neeme Järvi.
Voorts ontving zij beurzen van Unesco/New Names (Moskou), G.Soros Foundation, de Spivakov Foundation (Moskou), de Yuri Egorov Stichting (Amsterdam), Yamaha Music Europe en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Zoekend naar nieuwe mogelijkheden voor het verder ontwikkelen van haar talent verliet Hanna op haar achttiende haar geboortestad Minsk en oriënteerde zij zich gedurende een jaar in Europa. In 1999 kwam zij naar Nederland waar zij haar studie vervolgde bij Naum Grubert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag alwaar zij in 2005 haar graad als Master of Music behaalde met de hoogste onderscheiding.

Haar eerste CD-album verscheen in 2000. Een jaar later won zij de twee top-prijzen op het YPF Nationaal Piano Concours in Amsterdam. Kort daarna werd door Philips-Universal haar tweede CD-album uitgebracht, die zeer lovend in de Nederlandse pers werd ontvangen en soleerde zij bij het Nederlands Philharmonisch Orkest in het Amsterdamse Concertgebouw.

Sindsdien trad zij veelvuldig op in binnen- en buitenland zoals o.a. tijdens de jaarlijkse Prinsengracht Concerten & Festival (Amsterdam), in Vredenburg (Utrecht), het Concertgebouw De Vereeniging (Nijmegen), het Amsterdamse Concertgebouw en vele andere concertpodia in Nederland, Italie, Duitsland, België, Zweden, Engeland, Ierland, de VS en Canada.
In 2008 nam zij deel aan een documentaire film-produktie gebaseerd op S.Prokofief’s “The Unfinished Diaries” geproduceerd door “Up Front Entertainment Inc.” in Canada.

Voor meer informatie: www.hannashybayeva.com


Videofragment


(Bron: YouTube)

Geef een reactie