Foto: Merlijn Doomernik

Julia Philippens, viool
Emma van der Schalie, viool
Mascha van Nieuwkerk, cello
Adriaan Breunis, viool
Tobias Nijboer, doublebass
Daniel van Dalen, percussion


Datum: 15 september 2019
Tijd: 11.30 uur


Programma:

Maurice Ravel
Manuel de Falla
Bach
Chris Thile
Nils Frahm e.a.


Biografie

Energieke topformatie Fuse speelt alles wat ze leuk vinden.

Vergeet wat je denkt te weten over klassieke muziek, violen en ongemakkelijke concertgewoontes, Fuse neemt je in no-time mee in hun muzikale wereld waarvan je achteraf pas weet dat je er behoefte aan had. Fuse zou je kunnen kennen als huisband van Podium Witteman, maar weinig mensen kennen de route die Fuse sinds 2012 heeft afgelegd: honderden optredens, van rokerige clubs en serene kerken, tot festivalweides en concertgebouwen. De uren op het podium, onder de televisielampen en experimenterend in hun repetitiehok zitten inmiddels in het DNA van Fuse gesleten. Het maakt de groep virtuoos, aanstekelijk op elkaar ingespeeld en overtuigend enthousiast over de muziek die ze je voorschotelen. Het vonkt, het prikkelt en het schuurt bij de 6 vrienden met hun unieke eigen geluid.

Voor kijkers van het tv-programma Podium Witteman behoeft Fuse vrijwel geen introductie meer. Het Amsterdamse zestal is een vaste toevoeging aan het format en laat al jaren hun veelzijdigheid zien in de muzikale liveshow over klassieke muziek en verwante genres. Maar weinig mensen kennen de route die Fuse sinds 2012 heeft afgelegd: honderden optredens; van rokerige clubs en serene kerken, tot festivalweides en concertgebouwen. De uren op het podium, onder de televisielampen en experimenterend in hun repetitiehok zitten inmiddels in het DNA van Fuse gesleten. Het maakt de groep virtuoos, aanstekelijk op elkaar ingespeeld en overtuigend enthousiast over de muziek die ze je voorschotelen.

Het podium is voor Fuse altijd een plek voor experiment geweest, geen concert is hetzelfde. Toch hebben ze hun favoriete muziek vastgelegd op debuutalbum Studio. Op dit album staat muziek die Fuse in de afgelopen jaren het meest is bijgebleven en heeft gevormd; een eigenwijze verzameling stijlen en genres met een herkenbare eigen sound. Studio werd in 2017 genomineerd voor een Edison Publieksprijs.

Hun debuutalbum ‘Studio’ werd genomineerd voor de Edison Klassiek Publieksprijs 2017. Begin dit jaar verscheen het vervolg: Studio 2.

Genres: klassiek, folk, jazz, blues, minimal, swing
Muziek van: Maurice Ravel, Manuel de Falla, Bach, Chris Thile, Nils Frahm e.a.

“Virtuoos, technisch begaafd en vooral tot op het merg muzikaal” – Haarlems Dagblad

“Nederlands meest veelzijdige ensemble” – Het Concertgebouw

“Kwaliteit en swingende passie” – Leeuwarder Courant

“Fuse blaast klassiek nieuw leven in” – Paul Witteman

Voor meer informatie: www.fusemusic.nl


Video fragmenten