Foto: Pim Hendriksen

Caspar Vos, piano
Koen Stapert, viool
Marcus van den Munckhof, cello


Datum: 16 september 2018
Tijd: 11.30 uur


Programma

Trio d’Encore volgde in de zomer van 2017 de Tour de France. Zij gaven kleur aan de tour door op te treden tijdens de etappes. De tourervaringen hebben zij verwerkt in een nieuw programma “Trio d’Encore On Tour”.

Een muzikale roadtrip waarin het publiek meereist door Frankrijk. Een uniek verhaal dat wordt afgewisseld met de mooiste Franse kamermuziek.

Programma werken van: Debussy, Fauré, Saint-Saëns, Piaf en Montand


Biografie

Het Trio d’Encore is ontstaan vanuit een hechte vriendschap, drie jongens met een gedeelde passie voor muziek. Caspar Vos (piano), Koen Stapert (viool) & Marcus van den Munckhof (cello) leerden elkaar kennen op het conservatorium van Amsterdam. Sinds 2012 spelen zij samen en in 2016 richtten zij een uniek ensemble op: Trio d’Encore.

Het trio kenmerkt zich door gepassioneerd samenspel en onderscheidt zich door programma’s rondom, de bij het publiek zo geliefde, encores te spelen. Met deze muziek, gecombineerd met persoonlijke verhalen, gelooft het trio een publiek op een verfrissende manier te kunnen overtuigen van zijn muzikale boodschap. Onder het motto ‘encore is more’ brengt Trio d’Encore een nieuwe concertbeleving naar voren waarin toegankelijkheid en interactie met het publiek centraal staan.

Caspar Vos (1988) begon zijn pianostudie bij Frank Peters aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem en vervolgde deze bij Jan Wijn aan het Amsterdams Conservatorium. Hier behaalde hij in 2014 zijn masterdiploma cum laude.

Caspar won meerdere prijzen op nationale en internationale concoursen.
In 2015 werd hij geselecteerd als een van de vier finalisten voor The Dutch Classical Talent Award 2016/2017. Voor zijn unieke ‘programma zonder programma’ kreeg hij de Dutch Classical Talent Audience Award uitgereikt.

Caspar werd in 2016 uitgenodigd om te spelen tijdens het 1ste Internationale Medtner Festival gehouden in Londen. Caspar treedt regelmatig op in binnen- en buitenland.
Hij soleerde in pianoconcerten van Prokofiev en Mendelssohn en werkten samen met dirigenten als Ed Spanjaard. Caspar volgde masterclasses bij onder anderen Dimitri Bashkirov, Nikolai Lugansky, Eldar Nebolsin, Severin von Eckardstein & Pavel Nersessian.
Naast solo pianist is Caspar een gepassioneerd en ervaren kamermuziekspeler, hij speelt geregeld samen met musici uit het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

Koen Stapert (1990) studeerde viool bij Kees Koelmans aan het Conservatorium van Amsterdam. Vanaf 2012 studeerde Koen verder bij Friedemann Eichhorn voor zijn master aan de Franz Liszt Musikhochschule in Weimar. Van 2013 tot 2015 vervolgde Koen zijn masters aan het Conservatorium van Amsterdam, bij Liviu Prunaru. Hij behaalde met een 10 zijn masterdiploma.

Hij soleerde met het Conservatorium Orkest Amsterdam onder leiding van Ed Spanjaard, en meerdere malen met het Deventer Kamerorkest.
Koen was concertmeester van het orkest van de Musikhochschule Frans Liszt onder leiding van Marek Janowski en Christian Tielemann. Tevens is hij meerdere malen concertmeester geweest bij de Nieuwe Philharmonie Utrecht. Tijdens het Oskar Backconcours in 2016 won hij de prijs voor de beste vertolking van het moderne werk ‘Forte’ van Willem Jetz. Voor het seizoen 2016-2017 werd hij toegelaten tot de academie van het Concertgebouworkest. Koen speelt op een De Zorzi viool uit 1876, aan hem in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

Marcus van den Munckhof (1988) studeerde cello aan het Conservatorium van Amsterdam en vervolgde zijn opleiding aan het conservatorium van Tilburg. Hier haalde hij met een 9 zijn masterdiploma. Sinds 2013 is Marcus vast lid bij het Cello8ctet Amsterdam.

Marcus trad meerdere malen solistisch op met onder meer Het Brabants Orkest. Ook won hij verscheidene prijzen bij onder andere het Prinses Christina Concours en het Jong Talenten Concours van het Brabants Conservatorium. Hij volgde masterclasses bij o.a. Dimitri Ferschtman, Anner Bijslma, Daniel Müller-Schott, LiWei Qin en Torleif Thedeen.

Voor meer informatie: triodencore.com


Video fragment