Concerten seizoen

2023/2024

Zondag 15 oktober 2023 - 11:30 uur

Combattimento

‘Energiek, vurig en stijlbewust’: zo kan de speelwijze en klank van het barokensemble Combattimento het best worden getypeerd. In Het Park brengen de gelauwerde muzikanten een rijk programma waarin bruisende Venetiaanse muziek gecombineerd wordt met drie sonates uit Carel Hacquart’s Harmonia Parnassia – bijzonder karaktervolle muziek die nog sterk in de zeventiende-eeuwse consort-stijl wortelt, net als de muziek van Pietro Andrea Ziani. Verder staat ook Tomaso Albinoni op het programma en de grootste Venetiaan, Antonio Vivaldi, ontbreekt natuurlijk niet. Het ensemble zal onderhoudende en informatieve toelichtingen geven bij de stukken.

Foto: Eduardus Lee
Foto: Serban Mestecaneanu

Zondag 29 oktober 2023 - 11:30 uur

Bernd Brackman

De Haarlemse meesterpianist Bernd Brackman speelt veelvuldig in binnen- en buitenland en won vele prijzen, waaronder de Edison Klassiek in 1997 voor zijn samenspel met de fluitist Jacques Zoon. Hij wordt geroemd om zijn persoonlijke en doorleefde interpretaties van het grote pianorepertoire.

In Het Park brengt Brackman een programma met prachtige stukken uit de muzikale Romantiek, waaronder de grootse Sonate Pathétique van Beethoven en Chopin’s uitdagende Derde Sonate. Brackman kan dit repertoire laten klinken alsof de stukken op het moment zélf ontstaan.

Foto: Sarah Wijzenbeek

Zondag 12 november 2023 - 11:30 uur

Delta Piano Trio

Onversneden en compromisloze muzikaliteit gekoppeld aan ongerept en gepassioneerd musiceren kenmerken het spel van het prijswinnende Delta Piano Trio, dat in 2013 in Salzburg werd opgericht door drie Nederlandse musici: violist Gerard Spronk, celliste Irene Enzlin en pianiste Vera Kooper.


In de serie van Concertstichting Johan Messchaert speelt het trio een prachtig programma met muziek van Ludwig van Beethoven, Robert Schumann en de Russisch-Amerikaanse Lera Auerbach, met wie de musici een nauwe band hebben opgebouwd.

Foto: Romain D'Asembourg

Zondag 14 januari 2024 - 11:30 uur

Duo Macondo

Een duo altviool-gitaar komt niet vaak voor, maar het gaat prachtig samen! De lage klank van de altviool past precies in het klankgebied van de gitaar waardoor beide instrumenten volledig tot hun recht komen.

Topmusici Mikhail Zemtsov (altviool) en Enno Voorhorst (gitaar) vormen Duo Macondo, genoemd naar de denkbeeldige stad in Gabriel García Márquez’ Honderd jaar eenzaamheid. Daarmee geven beide musici aan waar hun muzikale liefde naar uit gaat: de muziek van Zuid-Amerika. En dat is terug te horen in het programma met muziek van Astor Piazolla en Antonio Ruiz-Pipó aangevuld met composities van Spanjaard Granados en Fransman Messiaen.

Foto: Bart Domhof

Zondag 25 februari 2024 - 11:30 uur

Dianto Reed Quintet

Het innovatieve Dianto Reed Quintet bestaat uit vijf jonge Spaanse muzikanten, gevestigd in Amsterdam. Ondanks hun recente oprichting wonnen ze reeds de eerste prijs op het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2021, het Spaanse XV Concurso Nacional de Cámara Villa de Cox en zijn ze finalist van Dutch Classical Talent 2022/2023.

De musici verrassen graag door verschillende stijlen en kunstvormen tegenover elkaar te stellen. Ook het programma dat ze brengen in het Park is origineel en zeer verzorgd. Het verbindt muziek en beeldende kunst aan de hand van de hechte band tussen twee artistieke reuzen van de vorige eeuw: Igor Stravinsky en Pablo Picasso, van wiens kring o.a. ook Manuel de Falla en Eric Satie deel uitmaakten.

Zondag 7 april 2024 - 11:30 uur

Laetitia Gerards & Ramon van Engelenhoven

De Concertstichting Johan Messchaert is erg blij om zangeres Laetitia Gerards en pianist Ramon van Engelenhoven weer te kunnen presenteren aan het Hoornse publiek. Deze jonge, veelzijdige en inmiddels beroemde musici brengen speciaal voor ons een bijzonder verrassingsprogramma. Een tipje van de sluier: beide musici houden van de muziek van Gershwin en Debussy.

Geliefd bij het publiek om haar ontwapenende podiumprésence en onmiskenbare muzikaliteit, kent Laetitia Gerards inmiddels een succesvolle carrière en is zij regelmatig op radio en televisie te horen. Ramon van Engelenhoven begon zijn pianocarrière in Hoorn en speelt inmiddels over de hele wereld. Verwacht een concert van topniveau!

Foto: Anuschka Pedano

Zondag 26 mei 2024 - 11:30 uur

Trio Pedano

De uitzonderlijk getalenteerde zussen Anuschka en Maria Pedano zijn bezig een indrukwekkende carrière op te bouwen. Altvioliste Anuschka won al verschillende prijzen op het Prinses Christina Concours. Maria scoorde in 2016 zowel als zangeres bij het Concours de la Chanson, als op hobo bij het Prinses Christina Concours.

‘Han de Vries – ‘Prachtig. Fantastisch. Wonderbaarlijk mooi.’

In Hoorn brengen ze aangevuld met pianist Illia Falko een gevarieerd programma met onder andere muziek van Robert Schumann, Sergej Rachmaninoff en Astor Piazolla.
Naast werken voor piano, hobo en altviool kunt u ook genieten van zang met mooie Franse Chansons.